fbpx

Vijesti:

4. kolovoza 2022.

BULJ DODJELJUJE 75 TISUĆA KN MLADIMA ZA RJEŠENJE STAMBENOG PITANJA

Na sinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sinja vijećnici su jednoglasno prihvatili mjeru “OSTANI TU” koju je vijeću predložio sinjski gradonačelnik iz redova Mosta Miro Bulj.
Mjera predviđa gotovo 75 tisuća kn jednokratne potpore mladim obiteljima koje rješavanju projektnu dokumentaciju, kupuju, nadograđuju, grade stan ili kuću ili se priključuju na komunalnu infrastrukturu.
Otkako sam gradonačelnik u središte svih svojih odluka i politika stavio sam obitelj i demografsku obnovu.
Zato me posebno veseli da je Gradsko vijeće Grada Sinja jednoglasno prihvatilo moju mjeru “OSTANI TU” kojom Grad Sinj obiteljima dodjeljuje do 75 tisuća kn za rješavanje stambenog pitanja, rekao je nakon vijeća gradonačelnik Bulj.
Korisnici mjere su mlade obitelji i samci pod uvjetom da u svom vlasništvu nemaju drugi stan, obiteljsku kuću, kuću za odmor ili sličan objekt pogodan za stanovanje, da istu nisu prodali, darovali ili na bilo koji drugi način otuđili, odnosno da im kupljena nekretnina ili nekretnina koju grade predstavlja prvu nekretninu za stanovanje na području Republike Hrvatske.
Mjera je namijenjena mladim obiteljima do 45 godina, a uključit će i samce do 45 godina uz određene kriterije.
Gradonačelnik Bulj je naglasio da Sinj prednjači u Hrvatskoj po demografskim mjerama u da dodjeljuje već 10 tisuća kn za prvorođeno dijete, 15 tisuća za drugorođeno i 30 tisuća za treće rođeno dijete u obitelji.
Ovo  je najbitnije demografska mjera koju sam naglašavao još kroz kampanju. Pozivam mlade da se kandidiraju za ovu mjeru tako da im možemo pomoći.
Podsjećam da smo kako bi riješili pitanje upisa u vrtiće u procesu završetka novog vrtića i da za svako neupisano dijete dajemo roditeljima 1000 kn mjesečno.
Osim toga svi redovni studenti primaju od Grada 800 kn mjesečno i imaju zajamčen besplatan prijevoz do Sinja, a prije par dana donio sam odluku i o besplatnim radnim bilježnice za sve sinjske osnovnoškolce.
Djeca, mladi i obitelji bit će u fokusu mog djelovanja i nijedna odluka neće biti donesena ako ne ide u korist povećanja nataliteta i boljeg života naših obitelji, naglasio je Bulj.
Osim toga dotaknuo se i nacionalne razine i naglasio kako će Sinj biti primjer onoga što će Most raditi na nacionalnom nivou.
Predložit ću i mojoj stranci Most da po preuzimanju vlasti u Hrvatskoj Ministarstvo obitelji proglasimo krovnim ministarstvom kroz kojeg moraju proći svi akti, odluke i zakoni.
Svaka odluka i zakon moraju imati pozitivan učinak na poboljšanje života naših obitelji i na poticanje demografske obnova našeg naroda!
Sinj će biti primjer onoga što Most želi napraviti na nacionalnom planu, zaključio je Bulj.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj