fbpx
Stipe Sikirica
12. svibnja 2021.

VELIKI HRVATSKI UMJETNIK STIPE SIKIRICA PODRŽAO MIRA BULJA!

Kandidat Mosta za gradonačelnika Sinja Miro Bulj uputio je priopćenje za javnost u kojem ističe da mu je podršku dao umjetnik Stipe Sikirica.

‘Drage Sinjanke i Sinjani,

posebno emotivno sam primio poruku našeg velikog umjetnika Stipe Sikirice koji mi je dao podršku u mojoj borbi za gradonačelnika Sinja na predstojećim lokalnim izborima.

Ako itko zna prepoznati viteštvo i pretočiti ga u umjetnost onda je to  naš najveći umjetnik cetinskih korijena – Stipe Sikirica.

Nazivaju ga još i kiparom Alke, jer njegova skulptura konja na Biljegu, Spomenik alkaru, nije samo simbol Alke, viteštva i čojstva, nego je i najprepoznatljivija identitetska točka grada Sinja.

Ne zaboravimo kako je Sikirica cijeli svoj umjetnički opus darovao Gradu i narodu Sinja i Cetinske krajine što jasno ide u prilog činjenici da nikada nije zaboravio cetinski kraj.

Sikirica je imao potrebu javno istupiti i podržati me u borbi koja će unaprijediti i poboljšati naš rodni kraj da ponovno bude bolje mjesto u kojem ljudi žele ostati živjeti.

Podsjećam kako je moja najava kampanje u Sinju krenula upravo plakatima sa siluetom Sikiričinog konjanika, na kojoj je pisalo ‘Grad borbe vrijedan, Miro Bulj’.

Stipi Sikirici jednom od najvećih sinjskih živućih umjetnika od srca zahvaljujem na povjerenju koje ću i opravdati.

Zajednički se izborimo za Sinj jednakih šansi za sve naše građane.

U nedjelju, 16.05. bez straha iziđite na izbore i glasajte za gradonačelnika Mira Bulja br.1 i Gradsko vijeće br. 5. Birajte promjene!

Miro Bulj’


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj