fbpx

Vijesti:

22. ožujka 2022.

Raspudić: Svima nam je jasno da je Banožić potkapacitiran

Saborski zastupnik Nino Raspudić gostovao je u N1 Newsroomu, gdje je komentirao aktualna unutarnja pitanja koja su u sjeni ukrajinske krize.

Na samom početku istaknuo je da bi jedna od stvari kojima bi se morali baviti je i pitanje zašto je došlo do poskupljenje cijena goriva s obzirom da linije opskrbe idu normalno kao i prije rata.

“U Saboru smo raspravljali o slanju naših 70 vojnika u Mađarsku, a da nas nisu izvijestili da Mađarska ne želi te naše vojnike. Mađarska gleda prije svega svoje partikularne interese, a to se vidi i u ovim cijenama energenata. Kod nas je nešto sasvim drugo. Naša vladajuća vrhuška nastoji signalizirati da je hrvatski nacionalni i ekonomski interes tek na drugom mjestu”, smatra Raspudić.

Osvrćući se na neinformiranost šefa NATO-a Jensa Stoltenberga koji je kazao da je letjelica pala izvan Zagreba, Raspudić je upitao: “Kakvu mi sigurnost možemo imati od takvog NATO-a?”

Istaknuo je da ostaje problem očite nekoordiniranosti NATO članica.

“Čini se kao da je tamo instaliran kao sinek tate Stoltenberga i nije dorastao funkciji. Nakon ovoga što je bilo, želim mu da što prije ode”, dodao je o NATO-ovom glavnom zapovjedniku Stoltenbergu.

Ulaganje u vojsku

“Problem je taj što mi nemamo strategiju naoružanja. Moramo vidjeti što je nama sve potrebno, što se može od partnera dobiti donacijom, a što se treba nabaviti. Svi mi vidimo da je ministar Mario Banožić potkapacitiran na svakoj razini za funkciju koju obavlja, ali umjesto da mu se rugao, trebao je dati jasne argumente zašto treba dati ostavku. Ako ovo što se dogodilo s padom letjelice nije razlog za ostavku, ne znam što jeste”, rekao je Raspudić.

Prijevremeni izbori?

Raspudić smatra da je dio oporbe u sitaciji da bi radije da ti izbori budu nekad kasnije.

“Kod nas je situacija drugačija, mi smo kompaktni i čvrsti”, kazao je.

“Sigurno je da Most neće ulaziti ni u kakve velike koalicije prije izbora, nego će se ovisno o rezultatima na izboru dogovarati dalje. Važno je skinuti ovakav HDZ s vlasti, ali na način da se ne kompromitira temeljne vrijednosti i politike za koje se zalažemo. Ako bude dovoljno sluha na nekim drugim stranama da se takav okvir dogovori, mi se slažemo”, dodao je.

 


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj